Lichtkoepel DXC, DMC en DEC

Licht & veilig wonen

De lichtkoepel zorgt voor een grote hoeveelheid natuurlijk licht en de mogelijkheid tot ventilatie onder uw platdak.

Het D_C platdaksysteem is standaard uitgerust met P2 gelaagde veiligheidsbeglazing.

Daarnaast beschermt de P2 beglazing samen met het innovatieve gepatenteerde montagesysteem beter tegen inbraak.

De koepel is gemaakt van hoogresistente polycarbonaat en heeft een grote bestendigheid tegen schokken en weersomstandigheden zoals regen of hagel.

Het polycarbonaat is aan de twee zijden voorzien van een UV-oppervlakte.

Afmetingen

Er is een breed aanbod standaard maten. Zo is het ook mogelijk om bestaande lichtkoepels te vervangen door een nieuw systeem.

Beglazing Lichtkoepel.

De isolatiewaarde van de hele lichtkoepel bedraagt Uw =1,2 W/m2K (volgens EN12567-2).

Hiermee is het tot 14% beter in vergelijking tot lichtkoepels van andere fabrikanten met vergelijkbare afmetingen.

Het assortiment bezit ook een 4-voudige beglazing.

Dit type heeft een isolatiewaarde van Uw = 0,72 W/m2K (volgens EN12567-2) en Uw = 0,55 W/m2K (volgens EN1873), waardoor de koepel geschikt is voor energiezuinige gebouwen en passiefhuizen.

 

Bediening Lichtkoepel.

De lichtkoepel wordt in een vaste of open variant geleverd.

De open variant biedt de mogelijk voor een handmatige of elektrische Z-wave bediening.

Bij de elektrische versie bevindt de kettingmotor zich in de vleugel van de koepel.

Ook dit beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en bevordert de levensduur van het product.

Daarnaast is type DEC ook voorzien van een sensor die de koepel automatisch sluit in het geval van regen.

 

Accessoires Lichtkoepel

Het is mogelijk om zowel binnen- als buitenaccessoires te monteren op de lichtkoepels.

Het profielsysteem van het product, waarvoor een patent is aangevraagd, zorgt ervoor dat de zonwering onder de koepel van het raam wordt gemonteerd.

Op die manier is deze beschermd tegen beschadigingen door bijvoorbeeld sterke wind.

Platdakraam DXF, DMF en DEF

Verfrissende kijk

Met het D_F platdakraam biedt FAKRO een verfrissende kijk op dit type product.

Het heeft namelijk niet alleen zeer goede warmte-isolerende eigenschappen maar ook een moderne look.

Het raamkader is op dezelfde manier opgebouwd als de versie met koepel.

Maar in de D_F versie wordt de beglazing gelijmd volgens de modernste technieken waardoor het platdakraam een hoge duurzaamheid en esthetiek heeft.

De buitenste glas laag heeft de oppervlakte van het hele raam kader.

Het profiel van het platdakraam is opgebouwd uit deels gerecycled meercellig PVC.

De binnenkamers zijn opgevuld met polystereen, wat de isolatiewaardes van het product verbeterd. Daarnaast kan er voor verschillende binnen- en buitenzonweringen gekozen worden, om extra bescherming tegen opwarming van de binnenruimte te bieden.

Beglazing

Het platdakraam type F is voorzien van een energiebesparende, 3-voudige DU6 beglazing. Het buitenste glas is 6mm dik en gehard en het binnenglas is gelamineerd en voorzien van inbraakwerende coating met klasse P2A. Mocht het glas breken, dan versplinterd het in hele kleine glasdelen die op de gelamineerde coating blijven kleven. De isolatiewaarde van het hele dakraam bedraagt 0,88 W/m2K (volgens EN12567-2). Het dakraam is ook leverbaar met 4-voudig glas die een totale isolatiewaarde van het raam behaald van  Uw =0,76 W/m2K (volgens EN12567-2). Dit maakt dit type platdakraam uitermate geschikt voor energiezuinige gebouwen en passiefhuizen.

 

Bediening

Het platdakraam kan geleverd worden in een vaste of open variant. De open variant is elektrisch en handmatig te bedienen. Bij de elektrische Z-wave bediening wordt de kettingmotor ter hoogte van de vleugel geplaatst. Deze plaatsing beschermt tegen negatieve invloeden zoals condensatie, wat de duurzaamheid van de motor bevorderd. Daarnaast is een sensor geplaatst die het raam automatisch sluit in het geval van regen.

 

Zonweringen

De structuur van het platdakraam laat toe om zowel binnen- als buitenzonwering toe te passen. De buitenzonwering beschermt de binnenruimte tegen oververhitting en de binnenzonwering beschermt de binnenruimte tegen een overmaat aan zonlicht en vormt tevens een decoratief element.

Lichtstraat EFR

Compleet pakket

De lichtstraat wordt geleverd als complete oplossing voor daken met een dakhelling tussen de 0°en 15°.  Het standaardpakket bestaat uit vier FAKRO FT_-V dakramen, een houten opstand voorzien van EPS isolatie en aluminium afwerkprofielen. De aluminium afwerkprofielen zorgen voor een waterdichte aansluiting tussen raam en opstand. Andere FAKRO type dakramen kunnen ook eenvoudig toegepast worden. Dit biedt de eindgebruiker de mogelijkheid te combineren en ramen te kiezen die bij zijn woonwensen passen.

Bediening

FAKRO dakramen zijn in een handmatig of elektrisch bedienbare variant verkrijgbaar. Dit betekent dat de lichtstraat naast natuurlijk licht, ook voldoende ventilatie biedt aan de ruimtes onder het platte dak. Voor de elektrische bediening van FAKRO dakramen en zonweringen wordt gebruik gemaakt van het Z-Wave systeem. Z-Wave is een draadloos communicatiessysteem dat ingezet kan worden om verschillende huishoudelijke apparaten te laten communiceren met elkaar. Oftewel comfortabel wonen en in alle gemakken voorzien.

Platdakopstand EFW

De platdakopstand is een praktische oplossing wanneer u de vertrouwde kwaliteit van de FAKRO dakramen in het platte dak wilt toepassen.

De standaard constructie bestaat uit een speciaal ontwikkeld gootstuk inclusief FT_-V dakraam. Het gootstuk is voorzien van een opstaande rand en garandeert daarmee een ruime lichtinval.

De opstaande rand is van hout, goed geïsoleerd en sluit naadloos aan op het dakraam.

De binnenzijde van de opstand is wit afgelakt.

Dit gootstuk garandeert een waterdichte aansluiting tussen het FAKRO dakraam en de dakbedekking.

Het gootstuk zorgt voor een goede afvoer van het regenwater en is bestand tegen elk weertype.

  Elementen

1 onderste aluminium element

2 aluminium zijelementen

3 bovenste aluminium element

4 geïsoleerde houten opstand